Bistrița a ieșit din cursa pentru desemnarea Capitalei Tineretului 2024. Sunt trei finaliste rămase în competiție

Picture of Redactat de admin

Redactat de admin

Bistrița nu a reușit să prindă finala competiției pentru desemnarea Capitalei Tineretului 2024, după jurizarea făcută în 11 iulie de un juriu format din reprezentanții mai multor ONG-uri din România, a sectorului public dar și privat. Emil Boc, primarul Clujului a făcut și el parte din acest juriu în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România.

Municipiu Bistrița nu a reușit să treacă în etapa finală a competiției în care au fost promovate orașele Oravița, Ploiești și Vaslui. Potrivit anunțului făcut ieri de organizatori pe lângă Bistrița a mai ieșit din competiție în această etapă și  municipiul Râmnicu Vâlcea.

Potrivit site-ului competiției, capitalatineretului.ro juriul ar fi luat în calcul mai multe criterii între care: situația curentă a orașului, coerența conceptului propus, respectarea transparenței decizionale, a drepturilor omului și nediscriminarea pe bază de criterii de dizabilitate, gen, etnie, religie și orientare sexuală,  implementarea principiului de co-management între sectorul public și sectorul de tineret local, dar și alte aspecte care țin de calitatea mecanismelor de participare a tinerilor prevăzute pentru implementarea programului și nivelul de alocare financiară previzionată pentru anul 2024 în contextul dobândirii titlului.

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de BCR și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024.Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iași, iar în prezent, Constanța poartă acest titlu. Bistrița a mai candidat fără succes la acest titlu și în 2018, dar și în 2019.

credit foto: vremeanouă.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa