Primul ”Prânz pe întuneric” din Bistrița sau cum să experimentezi o fărâmă din viața unui nevăzător

Picture of Redactat de admin

Redactat de admin

Cea mai bună cale de a înțelege prin ce trece zilnic o persoană care nu poate vedea, cât de frustrantă și plină de obstacole poate fi viața așa și câte putere își trebuie să compensezi asta, este să încerci să te transpui fie și pentru câteva minute în locul lui. 
O asemenea perspectivă au încercat sa ofere voluntarii și membrii Asociației Anisia,  care au organizat vineri un  ”Prânz pe Întuneric”, la o cafenea din Bistrița, cu sprijinul unei firme de catering, o acțiune care a adunat zeci de bistrițeni care au experimentat, legați la ochi, prânzul unui nevăzător.
Un eveniment caritabil emoționant și plin de speranță. Speranța că vom trăi într-o lume mai bună, că vom aprecia mai mult ceea ce este în jurul nostru, că ne vom ajuta semenii mai mult decât ieri. Speranța că ne vom sprijinii unii pe alții mai mult” au scris cei de la Asociația Anisia, imediat după evenimentul revelator. 
La prânzul pe întuneric, organizat la Class Cafe, pe Pietonalul orașului,au participat și membri ai asociației, nevăzători, iar experiența le-a arătat participanților, pe de o parte cât de puțin apreciază ceea ce au cei care își pot folosi toate simțurile, dar și cât de puține știm despre lumea celor care nu văd:  ” Am cinat alături de oameni minunați, de prieteni și chiar nevăzători. Am încercat să ne transpunem în situațiile prin care ei trec și am realizat astfel câtă dragoste și recunoștință încape în inimile lor, și cât de puțin apreciem noi ceea ce avem.”. au scris cei de la asociația Anisia, care în timpul acțiunii l-au sărbătorit pe unul dintre cei mai implicați membrii, Adrian Tămaș un tânăr psiholog nevăzător, care și-a serbat ziua de naștere.
Prânzul sau după caz ”Cina pe întuneric”, sunt evenimente organizate de ani buni în orașele mari din România, în special în zonele universitare, tocmai a atrage atenția asupra nevoile speciale ale persoanelor nevăzătoare, fiind evenimente cu mare impact în schimbarea percepției și integrarea acestora.
Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa