Marcel Ciolacu a demisionat din fruntea PSD, așa cum a promis la începutul unei ședințe a conducerii celui mai mare partid parlamentar, care s-a anunțat de la început drept tensionată. Ciolacu a demisionat din funcția de premier al României în urmă cu două săptămâni după ce candidatul coaliției de guvernare, Crin Antonescu a ratat intrarea în turul 2. Decizia de atunci, din 5 mai, a premierului, la pachet cu victoria zdrobitoare din turul 1 al ultranaționalistului George Simion a avut impact masiv asupra piețelor financiare iar leul s-a devalorizat rapid, depasind praguri istorice.
Update: Liderii partidului au discutat la Vila Lac daca succesorul interimar al lui Ciolacu va fi unul dintre primvicepresedinți: Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor sau Daniel Băluță, primarului sectorului 4, candidatul cel mai probabil al partidului pentru funcția de primar al Capitalei sau de altcineva, scrie presa centrală. În cele din urmă cei din conducerea PSD au votat. mjoritar în favoarea actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, un succesor agreat și de Ciolacu
Au existat voci în partid care au spus că odată cu Ciolacu ar trebui sa plece toată conducerea, cea care a decis neutralitatea în turul 2 a alegerilor prezidențiale, într-un moment în care România risca să piardă direcția euroatlantică, însă varianta nu a fost agreată de conducerea centrală.
Mandat deschis pentru Grindeanu,cu preferință pentru ”opoziție constructivă”

Tot astazi se va liderii PSD, adunați la Vila Lac au decis ce va urma sa faca partidul: rămâne la guvernare, asumandu-si decizii nepopulare, sau va intra în opoziție, pentru a se consolida ca partid. Liderii i-au acordat un mandat deschis lui Grindeanu, a declarat acesta în fața ziariștilor, cu preferința pentru o trecerea în opoziție, una ”constructivă” : ”Discuția principală aceasta a fost. Opinia care pare majoritară este de a avea o opoziție constructivă. Urmează o perioadă de decizii care trebuie susținute, iar PSD va oferi susținere pentru soluțiile raționale, logice și bune pentru români, indiferent de poziția mea care o vom avea. Colegii mi-au dat un mandat deschis, să vedem ce vor și ceilalți. Nu vrea să depășesc mandatul, deși curentul majoritar este de a fi în opoziție. Voi veni în fața colegilor și le voi spune ce rezultă din dialogul cu alte partide politice.” a declarat Grindeanu.
Credit Foto : Libertatea.ro
C
Un răspuns
Motto:
„Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“
(Zicală populară)
După ce PSD-ul a dus România în cel mai dezastruos scenariu economic, cu un deficit bugetar excesiv Marcel Ciolacu a încercat să-si asume merite „pe care vasăzică nu le are”, înainte de a-şi anunţa demisia din funcţia de președinte al partidului.
Spre exemplu, el afirma că PSD este partidul care a dus România în NATO… în UE… în Schengen, uitând să menţioneze că acest lucru se întâmpla pe vremea lui Iliescu și Năstase. Cea mai mare gogomănie este când Ciolacu spune că a pus pe primul loc stabilitatea țării. El confundă stabilitatea cu stagnarea. In mintra lui stabilitatea înseamnă blocarea reformelor care a dus România la degradarea ratingului suveran de ţara de la la „stabilă” la „negativă”, cu avertizmentul că ratingul ar putea fi coborât la categoria „junk” dacă deficitele și datoria publică vor crește mai mult decât estimările.
De altfel, primarul PSD-ist al municipiului Buzău, Constantin Toma a făcut o analiză dură dar lucidă a situatiei :“Din păcate partidul meu nu a făcut niciun fel de reformă în aceşti ultimi 4 ani, chiar dacă a avut la un moment dat 70% împreună cu PNL, absolut niciun fel de reformă, ci dimpotrivă a îndatorat ţara foarte foarte mult şi suntem la un pas de ‘gunoi’, adică de acel rating de ţară care poate să ajungă la ‘junk’ şi prin care nu ne-ar mai împrumuta nimeni, ar veni FMI cu o mulţime de acţiuni de austeritate”. De asemenea, primarul Constantin Toma, a declarat luni că toată conducerea PSD trebuie să-şi depună demisiile sau să fie demişi, după alegerile prezidenţiale, el arătând că electoratul PSD vrea ca acest partid să nu coboare până la zero şi că este foarte aproape de acest lucru. El a respins ideea ca primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, să preia şefia partidului, arătând că o variantă ar putea fi europarlamentarul Victor Negrescu, dar că sunt şi alte variante.
(vezi: https://financialintelligence.ro/constantin-toma-toata-conducerea-psd-trebuie-sa-si-depuna-demisiile-sau-sa-fie-demisi-partidul-meu-a-invitat-practic-sa-se-voteze-cu-george-simion/)
Dar, conform proverbului: „Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii” , după demisia lui Ciolacu, PSD a găsit soluţiia de compromis, alegându-l în fncţia de presedinte interimar pe controversatul Sorin Grindeanu, cel implicat în „Ordonanţa 13”, dar si în scandalul Nordis, după ce a fost în vacanțe împreună cu familia Laurei Vicol. Incă o dovadă că PSD n-a înţeles nimic.