Care sunt termenele de finalizare ale reabilitării Colegiului Național Liviu Rebreanu?

Picture of Redactat de admin

Redactat de admin

Ministrul Educației Ligia Deca a promis la Bistrița  că va sprijini, în limitele prerogativelor funcției, prioritizarea finalizării investițiilor în reabilitarea Colegiului Național Liviu Rebreanu, astfel încât actuala generație de clasa a XII să prindă măcar câteva zile în clădirea renovată. Ligia Deca a vizitat astăzi alături de primarul Bistriței, Ioan Turc și de deputatul Diana Morar, membră în comisia de învățământ a Camerei Deputaților șantierul Colegiului Național Liviu Rebreanu, dar și Colegiul național Andrei Mureșanu. 

”La ‘Liviu Rebreanu” este  aproape gata investiția și, într-adevăr, am promis că vom acorda sprijin, în limita atribuțiilor, printr-o discuție cu ministrul Dezvoltării, colegul meu, pentru a putea să prioritizăm finalizarea investiției. Este într-o fază foarte avansată, este impresionant ce s-a întâmplat acolo, am discutat cu dna director Monica Halaszi și înțeleg dorința domniei sale ca generația actuală de clasa a XII-a să prindă măcar câteva zile în locația renovată” a precizat ministrul Ligia Deca într-o conferință de presă organizată la sediul PNL.

Primarul Ioan Turc a precizat că este posibil ca în luna mai investiția de la CNLR să fie totuși finalizată și că este vital în acest moment ca CNAIR (aflat în subordonarea Ministerului Dezvoltării), titularul contractului pentru reabilitare să prioritizeze banii pentru finalizarea investiției.  ”Extrem de important este, în acest moment pentru noi, pentru comunitatea bistrițeană, este ca, prin Compania naționala de Investiții resursa financiara să vină, în așa fel încât încât lucrările să poată să fie rapid finalizate,  până cel mai târziu în luna mai, hai să spunem și mai repede chiar și iunie, deși se poate  mai repede, lucrările să fie finalizate. Municipalitatea intenționează să dea drumul la mult mai multelucrări, iar presiunea pentru spațiile de învățământ este foarte-foarte mare. Doamna ministru a preluat această problemă și împreună cu municipalitatea, cu mine cu noi. Avem avantajul  că la ministrul dezvoltării este un ministru vrednic și eu cred că ne vom îndeplini acest obiectiv de finalizare a lucrărilor.” a explicat Ioan Turc în aceeași conferință de presă.

Primarul Bistriței a vorbit și despre problemele legate de clădiri de la celălalt mare colegiu, ”Andrei Mureșanu”: ”Am mers și la Colegiul Național Andrei Mureșanu, pentru a vedea perimetrul pe care va fi construită viitoarea școală verde. E o situație improprie la acest colegiu, nu mă refer la clădirea mare, ci la corpul mic care a fost reamenajat pentru a putea fi derulate ore de curs în el. Lucrurile nu pot continua așa, de aceea opțiunea mea a fost ca acea clădire să fie demolată și pe un perimetru suficient de generos să construim o școală verde” a mai spus Ioan Turc.

După vizitele la cele două colegii mari din Bistrița Ligia Deca a participat la o întâlnire cu directorii unităților de învățământ din județ la Palatul Culturii,  acolo unde  ministrul a semnat 23 de contracte de finanțare prin PNRR pentru proiecte smart lab ce vor fi implementate în licee din întreg județul. La întâlnire au mai fost prezenți și inspectorul școlar general, Cristian Nicula și vicepreședintele Consiliului Județean, Camelia Tabără.

Ministrul Ligia Deca a fost prezentă într-o vizită de lucru în județ la invitația deputatului Diana Morar, membră în comisia de învățământ a Camerei Deputaților.

AnteriorProtest AUR la Bistrița în fața sediului PSD împotriva comasării localelor cu europarlamentarele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa