Vigneta albastră plus noul program de parcări din Bistrița va fi supusă votului miercuri în Consiliul Local. Cum arată noul Regulament?

Picture of Redactat de admin

Redactat de admin

Vigneta Albastră, adică taxa anuală de parcare pentru toate vehiculele din municipiu, va deveni realitate după votul de mâine din Consiliul Local Bistrița.

Alături de acest nou tip de abonament care vizează atât parcarile amenajate, din oraș sau de domiciliu, cât și locurile neamenajate, inclusiv din fața caselor, va fi supus votului și noul regulament de parcare în Bistrița, care stabileste cuantumuri diferite față de taxarea de până acum și o altă politică de rezervare a locurilor.

Regulamentul stabileste printre altele că se vor plăti taxe pentru parcarile publice din 34 de locații publice (strazi sau porțiuni) care după amenajare vor însemna 1263 de locuri.  (vezi anexa de la finalul articolului). Pentru parcarea pe un asemenea loc costul va fi de 3 lei/ jumătatea de ora, 5 lei/ora și 25 lei/ziua. Plata se poate face fie la aparatele de taxare, fie prin sms la un numar scurt, sau prin aplicație cu card bancar. Sunt exceptați cei care dețin vigneta albastra si care pot parca oriunde în oras, inclusiv in parcarile de resedinta (numai intre orele 8,00-15,30).

Noul regulament prevede si posibilitatea de rezervare a minim 2 locuri de parcare pentru persoane juridice, însă numai în anumite parcări din Bistrița. Sunt excluse de la rezervare zonele aglomerate precum Liviu Rebreanu, Sincai, proximitatea Pietei Decebal, 1 Decembrie, Piata Petru Rares. Noul regulament prevede si ca toate rezervarile anuale facute până acum nu vor mai fi valabile după adoptarea regulamentului.

Ținând cont de configurația politica a Consiliului Local este cu totul improbabilă neadoptarea proiectului în sedința de miercuri, 26 martie.

Vigneta Albastră, cea care dă posibilitatea proprietarului să parcheze oriunde pe raza administrativă a Bistriței, se elibereaza la cerere si are o taxare diferita pentru rezidenții orasului (100 de lei persoane juridice, 300 persoanele juridice ) respectiv 600 de lei pentru nerezidenți.

 

R E G U L A M E N T DE ORGANIZARE ŞI FUNCȚIONARE A SISTEMULUI DE PARCARE CU PLATĂ DIN MUNICIPIUL BISTRIŢA

  CAP.I.Art.1. – Prezentul regulament stipulează modul de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare cu plată pentru staţionarea în parcările amenajate și neamenajate în acest scop în municipiul Bistriţa.

Art.2. – (1) Parcările cu plată din municipiul Bistriţa care fac obiectul prezentului regulament sunt cele amenajate și neamenajate pe domeniul public al municipiului și semnalizate ca atare.

         (2) Amenajarea parcărilor care au destinaţia de parcări cu plată va cuprinde trasarea, montarea indicatoarelor de parcare cu plată şi a celor adiţionale, a aparatelor de taxare, dacă este cazul.

         (3) Sumele necesare amenajării parcărilor prevăzute la alin.(1) vor fi suportate din bugetul de venituri al Direcţiei Patrimoniu.

         (4) Parcările neamenajate sunt considerate spațiile de parcare situate pe străzile proprietatea Municipiului Bistrița, altele decât cele prevăzute în anexa nr.1a, pe care staţionarea autovehiculelor nu este interzisă, semnalizate în mod corespunzător.

CAP.II. DISPOZIȚII GENERALE

Art.3. – (1) În sensul prezentului regulament următorii termeni se definesc astfel:

  1. Parcare publică – totalitatea parcărilor amenajate aflate pe domeniul public şi privat al municipiului Bistriţa.
  2. Parcare amenajată – spaţiu amenajat, delimitat prin marcaje orizontale, perpendiculare sau oblice faţă de marginea părţii carosabile a drumului, semnalizat prin indicatoare cu simbolul „parcare” P, destinat în mod special staţionării autovehiculelor.
  3. Parcare neamenajată – spațiu neamenajat situat pe străzile proprietatea Municipiului Bistrița, pe care staţionarea autovehiculelor nu este interzisă, semnalizate în mod corespunzător.
  4. Parcare publică cu plată – parcare amenajată și neamenajată pe domeniul public sau privat în municipiul Bistriţa, alta decât cea de reşedinţă, pentru folosirea căreia se percepe un tarif de staţionare, gestionată de către autorităţile administraţiei publice locale, care în continuare se va numi „parcare cu plată”.
  5. Parcare de reşedinţă – parcare rezervată amenajată pe domeniul public al municipiului Bistriţa, în zonele de blocuri de locuinţe colective.

         (2) Astfel cum au fost definite la alin.(1), parcările se amenajează şi în afara părţii carosabile, delimitată prin linie continuă aplicată pe întreaga lungime a zonelor de parcare, stabilite în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Regulamentului de aplicare a acesteia.

Art.4. – Parcările cu plată din municipiul Bistriţa pot fi utilizate contra cost, prin sistemul de autotaxare, achiziţionarea abonamentelor de parcare, plată prin transmitere SMS, plată prin card bancar din aplicația mobilă, sau încheierea contractelor de rezervare, conform prezentului Regulament.

 CAP.III. PROGRAM DE FUNCŢIONARE A PARCĂRILOR ÎN SISTEM CU PLATĂ

Art.5. – Sistemul de parcare cu plată în municipiul Bistriţa se aplică în spaţiile amenajate și neamenajate, trasate şi semnalizate, sau doar semnalizate conform art.2 alin.(2), respectiv alin.(4).

Art.6. – (1) Programul de funcţionare a parcărilor în sistem de plată este următorul: de luni până vineri în intervalul orar: 8:00-18:00.

             (2) În afara programului stabilit potrivit alin.(1), sâmbăta și duminica, parcarea este gratuită.

             (3) În zona aferentă Pieței agroalimentare Decebal, respectiv pe strada Cuza Vodă partea dinspre piață, strada Arțarilor și Bulevardul Decebal în fața Complexului comercial Odissea, abonamentele de parcare, inclusiv vinieta albastră, eliberate pentru autoutilitarele cu masa maximă autorizată de 3,5 to, nu sunt valabile, plata parcării se poate efectua doar pentru 30 minute și o oră.

             (4) În zona prevăzută la alin.(3) autoutilitarele nu au dreptul de a parca, decât pentru descărcarea mărfii.

CAP.IV. SISTEMUL DE PLATĂ. REGULI APLICABILE

Art.7. – Tarifele de utilizare a parcărilor care au destinaţia de parcări cu plată amenajate și neamenajate din municipiul Bistriţa, se pot achita astfel:

  1. a) în sistem de autotaxare, utilizând parcometrele amplasate în apropierea locurilor de parcare cu plată, prin intermediul monedelor şi/sau a bancnotelor;
  2. b) prin achiziţionarea abonamentelor/vinietelor de parcare;
  3. c) prin transmiterea unui SMS de pe telefonul mobil la un număr scurt;
  4. d) prin aplicatia mobilă, care se poate descărca pe telefonul mobil;
  5. e) prin încheierea unor contracte de rezervare, în cazul persoanelor juridice.

Art.8. – (1) Tarifele de utilizare a parcărilor cu plată amenajate și neamenajate din municipiul Bistriţa sunt următoarele:

  1. A) pentru străzile amenajate cuprinse în Anexa nr.1a:

         A.1. plata la aparatele de taxare:

  1. a) pentru 30 minute: 3 lei;
  2. b) pentru 1 oră: 5 lei;
  3. c) pentru 1 zi: 25 lei.

A.2. prin sistemul de transmitere SMS:

  1. a) 0,70 euro + TVA/30 minute, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 3 lei/SMS;
  2. b) 1,20 euro + TVA/oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița

5 lei/ SMS;

  1. c) 6,00 euro + TVA/zi, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița

25 lei/ SMS;

A.3. prin card bancar:

  1. a) 3,71 lei/30 minute, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 3 lei;
  2. b) 6,19 lei/oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 5 lei;
  3. c) 30,95 lei/zi, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 25 lei.

A.4. abonament de parcare: lunar = 100 lei, trimestrial = 200 lei, semestrial = 350 lei, anual = 600 lei.

A.5. contract de rezervare, pentru instituții și autorități publice, organizații guvernamentale prevăzute la art.14 alin.(2), organizații neguvernamentale, persoane juridice sau persoane fizice autorizate care au sediu și îşi desfăşoară activitatea în zona de parcare publică sau cu plată, menţionată în adresa de solicitare și care, în vederea desfășurării activității în condiții normale necesită locuri de parcare, maxim două locuri pentru fiecare sediu: 1.500 lei/an/loc de parcare, pentru fiecare sediu al persoanei juridice.

  1. B) pentru parcările cu plată neamenajate, altele decât cele prevăzute în anexa nr.1a:

B.1. prin transmitere SMS: 0,25 euro + TVA/ 1 oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 1 lei/SMS;

B.2. cu card bancar, prin aplicația mobilă: 1,24 lei/oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 1 leu.

      (2) Ca excepție de la prevederile alin.1, persoanele fizice și juridice care dețin autoturisme/autoutilitare tip Dacia Dokker și altele asemenea, înmatriculate în municipiul Bistrița sau achiziționate în leasing pot beneficia de un tarif special de 100 lei/an pentru persoane fizice, 200 lei/an pentru persoane juridice, respectiv 300 lei/an pentru persoane fizice și juridice care dețin autoutilitare cu masa maximă autorizată de 3,5 to, altele decât cele de tip Dacia Dokker și altele asemenea, înmatriculate în municipiul Bistrița  sau achiziționate în leasing, pentru care se va elibera o vinietă albastră.

               (3) Sumele încasate din tarifele de parcare nu se mai restituie.

               (4) Sunt exceptate de la plata tarifelor autovehiculele de intervenție prevăzute la art.14 alin.(1).

Art.9. – AUTOTAXAREA se realizează prin intermediul aparatelor de taxare, prin efectuarea succesivă a următoarelor operaţiuni:

(1) După oprirea autovehiculului în spaţiul special amenajat pentru parcare, monedele şi/sau bancnotele, se utilizează direct la aparatul de taxare (parcometru), care se introduc în fanta de inserare atâtea monede/bancnote până la concurenţa sumei care reprezintă taxa aplicabilă, pentru unitatea de timp solicitată.

 (2) Se verifică validarea tuturor monedelor/bancnotelor introduse, prin citirea ecranului afişor al aparatului, apoi se apasă butonul pentru validarea plăţii şi printarea tichetului aferent perioadei solicitate sau butonul de anulare a plăţii în cazul în care nu au fost validate toate monezile/bancnotele, sau nu se mai doreşte efectuarea plăţii.

           (3) Parcometrul va emite tichetul de parcare, care va fi ridicat din fanta aparatului şi va fi poziţionat în mod obligatoriu în interiorul autovehiculului, pe bord, sub parbriz, de preferat în suport special, astfel încât toate datele inscripţionate să fie vizibile din exterior. Dacă nu se poate identifica tichetul de parcare, se aplică sancţiunile prevăzute de Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Bistriţa, aprobat prin Hotărârea nr.109/29.07.2021 a Consiliului local al municipiului Bistriţa.

(4) Tichetul de parcare eliberat de parcometru este valabil doar în zona 1a, pentru întreaga durata de timp plătită în intervalul orar 08:00 – 18:00, de luni până vineri.

Art.10. – ABONAMENTUL/VINIETA ALBASTRĂ

(1) Pentru utilizarea parcărilor cu plată amenajate și neamenajate din municipiul Bistriţa, se emit, la cerere, abonamente sau viniete de parcare pentru persoane fizice şi persoane juridice.

(2) Abonamentele se eliberează pentru parcările publice amenajate și pot fi lunare, trimestriale, semestriale sau anuale, la preţurile stabilite prin prezentul Regulament.

(3) Vinieta albastră dă dreptul deținătorului de a parca pe toate străzile publice din municipiul Bistrița, amenajate și neamenajate, pe tot parcursul anului pentru care s-a eliberat.

(4) Regulile generale aplicabile pentru utilizarea tuturor tipurilor de abonamente și vinieta albastră sunt:

  1. a) se eliberează numai pentru autovehicule a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 to.;
  2. b) se pot obţine, la cerere, cu condiţia efectuării plăţii în avans, de la casieria Serviciului public municipal “Direcţia Patrimoniu” sau transfer bancar;
  3. c) abonamentul/vinieta, indiferent de tip, se eliberează pentru un singur autovehicul și nu se poate transmite de la un autoturism/autoutilitară la altul/alta;
  4. d) în timpul parcării, abonamentul sau vinieta albastră se poziţionează în mod obligatoriu în interiorul autovehiculului, pentru care s-a eliberat, pe parbriz în coltul din stânga sus, astfel încât toate elementele inscripţionate să fie vizibile.

Art.11. – PLATA PARCĂRII PRIN SMS ȘI CARD BANCAR prin aplicația mobilă:

(1) O altă modalitate de plată a staţionării în parcările cu plată este prin intermediul telefonului mobil, prin transmiterea unui mesaj, SMS, către un număr scurt în reţelele de telefonie mobilă.

(2) Utilizatorul trimite un SMS care va conţine “corespondentul timpului urmat de numărul de înmatriculare al autovehiculului”, în funcție de tipul de parcare, amenajată sau neamenajată și timpul de staționare, iar acesta va primi pe telefon un mesaj de confirmare a plătii, precum şi timpul alocat parcării.

(3) Înainte cu 5 minute de expirarea timpului de parcare, utilizatorul va primi o notificare prin care este anunţat că valabilitatea se apropie de sfârşit şi îi dă posibilitatea de a prelungi staționarea.

(4) Acest serviciu implică instalarea pe serverul beneficiarului a unei aplicaţii software care înregistrează solicitările, gestionează baza de date, generează rapoarte în timp real şi monitorizează întregul sistem. Se va putea vizualiza în această aplicaţie în orice moment situaţia plăţii taxei prin SMS/card bancar şi a deconturilor lunare. La sfârşitul fiecărei luni se va încasa de la furnizorul serviciului contravaloarea tuturor încasărilor realizate prin SMS și card bancar.

(5) De asemenea, pentru funcţionarea sistemului este necesară încheierea unor contracte cu operatorii de telefonie mobilă pentru abonamentele lunare aferente numerelor scurte disponibile la cerere, precum şi servicii de internet pe mobil pentru dispozitivele de control, PDA– uri/Smartphone.

(6) Controlul plăţii locurilor de parcare se face de către agenţii de control, care vor verifica plata prin intermediul unor PDA–uri pe care vor introduce numărul de înmatriculare al autoturismului, sistemul returnându-le informaţiile complete despre ultima plată efectuată pentru respectivul autovehicul şi situaţia acestuia.

(7) Plata cu cardul bancar se poate efectua doar din aplicația mobilă, care presupune instalarea acesteia pe telefonul mobil, urmând pașii solicitați de aplicație, după care se poate alege zona de parcare și timpul de staționare.

Art.12. – CONTRACTUL DE REZERVARE:

         (1) Rezervarea este permisă numai pentru autovehiculele a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 to, doar în parcările prevăzute în Anexa nr.1a.

          (2) Rezervarea este permisă pentru instituții și autorități publice, organizații guvernamentale și neguvernamentale, persoane juridice sau persoane fizice autorizate care au sediu și îşi desfăşoară activitatea în zona de parcare publică sau cu plată, menţionată în adresa de solicitare și care în vederea desfășurării activității în condiții normale necesită utilizarea unor locuri de parcare, maxim două locuri pentru fiecare sediu.

         (3) Rezervarea unui număr mai mare de două locuri de parcare se poate face în baza documentațiilor de urbanism aferente unor lucrări de investiții, aprobate prin hotărâre a Consiliului local al municipiului Bistrița, pentru o perioadă de minim 10 ani, în situația în care pe terenul proprietate nu se poate asigura numărul de locuri prevăzut în documentație. Locurile rezervate vor avea statut de parcare publică. În cazul în care utilizatorul solicită rezilierea contractului înainte de expirarea perioadei anterior menționată, are obligația de a plăti daune interese în favoarea locatorului în cuantum egal cu tariful de rezervare calculat pentru diferența de perioadă rămasă până la data la care contractul ar fi încetat în mod normal, prin ajungere la termen.

         (4) Instituțiile de stat și autoritățile publice care asigură servicii publice și apără interesele generale ale societății, prevăzute la art.14 alin.(2), beneficiază de rezervarea celor două locuri de parcare cu titlu gratuit, în baza unei cereri aprobată de Primarul municipiului Bistriţa.

         (5) În parcările publice amenajate pe străzi situate în zone preponderent cu locuințe individuale, persoanele fizice care domiciliază în aceste zone și care fac dovada deținerii în proprietate a unei locuințe și a unui/unor autoturism/autoturisme, pot beneficia de rezervarea a maxim două locuri de parcare/locuință, la tariful, condițiile și orarul stabilite pentru parcările de reședință aprobate prin hotărâre a Consiliului local, excepție făcând zona centrului istoric.

        (6) În parcările publice amenajate în zona delimitată de străzile: Republicii – Piaţa Petru Rareș – Bistricioarei – Liviu Rebreanu – Ecaterina Teodoroiu – Albert Berger – Mihail Kogălniceanu – Dogarilor – Mihai Eminescu, și a zonei aferente Pieței agroalimentare Decebal respectiv pe strada Cuza Vodă partea dinspre piață, strada Arțarilor și Bulevardul Decebal în fața Complexului comercial Odissea, rezervarea locurilor nu este permisă, cu excepția instituțiilor publice.

         (7) Contractele de rezervare în vigoare la data aprobării prezentului Regulament, pentru locurile de parcare din zona menționată la alin.(6), nu se vor prelungi.

         (8) Pentru rezervarea locurilor de parcare, solicitantul, persoana juridică, încheie cu municipiul Bistriţa prin Direcţia Patrimoniu, un contract de rezervare.

         (9) Pentru încheierea contractului de rezervare solicitantul trebuie să depună la sediul administratorului următoarele documente:

  1. a) Cerere tip;
  2. b) Copie a certificatului de înregistrare al instituției/ autorității/ organizației/persoanei juridice/persoanei fizice autorizate, după caz, respectiv copie carte identitate pentru persoanele fizice;
  3. c) Copie act care face dovada proprietății asupra imobilului/ sediului/ închirierii sau utilizării spaţiului, după caz;
  4. d) Schiţă amplasament locuri parcare solicitate (scara 1:1000);
  5. e) Indicarea actului normativ care reglementează activitatea instituției/ autorității/organizației/persoanei juridice/persoanei fizice autorizate, după caz;
  6. f) Documente extrase din documentațiile de urbanism aferente unor lucrări de investiții care impun rezervarea a mai mult de două locuri de parcare, după caz.

        (10) Beneficiarul contractului de rezervare are dreptul să amplaseze o tăbliţă de informare cu dimensiunea de maxim 60x60cm, care va conţine date cu privire la denumirea beneficiarului, intervalul orar de rezervare şi perioada de valabilitate a contractului, care se va ridica în afara perioadei de rezervare.

        (11) Numărul locurilor de parcare rezervate nu va depăși un procent de 10% din locurile de parcare existente.

        (12) Prin grija Direcției Patrimoniu, Direcției Poliției Locale a municipiului Bistrița și a Direcției de Infrastructură și Servicii Bistrița, vor fi verificate toate parcările publice și vor fi luate măsurile pentru înlăturarea de pe domeniul public a plăcuțelor sau a altor însemne/ marcaje cu mențiunea ”rezervat”.

 

CAP.V. FACILITĂŢI. GRATUITĂŢI

Art.13. – (1) În zonele de parcare publică, amenajate sau neamenajate din municipiul Bistrița, altele decât cele semnalizate cu marcaj special, persoanele încadrate în grad de handicap, pot parca cu titlu gratuit în baza cardului-legitimația, eliberat de către Direcţia de Infrastructură și Servicii Bistrița, care va fi afișat în partea din față a autovehiculului, fără a se elibera vinieta albastră.

          (2) Parcările pot fi utilizate gratuit pentru staţionarea autovehiculelor speciale, dotate conform legii cu echipamente de semnalizare sonoră şi optică, aflate în misiune, conform prevederilor legale în vigoare.

           (3) Parcările cu plată din municipiul Bistriţa vor putea fi utilizate fără achitarea tarifelor prevăzute în prezentul Regulament, în cazul execuţiei unor lucrări de utilitate publică în conformitate cu reglementările legale.

Art.14. – (1) Sunt scutite de la plata tarifelor prevăzute în prezentul Regulament, autovehiculele aparținând următoarelor instituții de interes public: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Pompieri, Poliție, Jandarmerie, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării Naționale, Primăria municipiului Bistriţa.

                     (2) Beneficiază de rezervarea a două locuri de parcare cu titlu gratuit următoarele instituții și autorități publice:

  1. Instituţia Prefectului – Judeţul Bistriţa-Năsăud;
  2. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud;
  3. Instituţiile guvernamentale;
  4. Delegaţiile străine, nominalizate, la invitaţia instituţiilor de interes public;
  5. Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița;
  6. Baroul Bistrița-Năsăud.

  (3) Beneficiază de atribuirea cu titlu gratuit a unei viniete albastre, jurnaliștii acreditați să participe la evenimentele organizate de Primăria municipiului Bistrița.

 

CAP.VI. CONTRAVENŢII ŞI SANCŢIUNI

Art.15. – (1) Constituie contravenţie staționarea pe locurile de parcare rezervate prin contract, precum și staționarea pe locurile de parcare cu plată fără achitarea tarifelor de parcare, fapte săvârşite de către persoane fizice şi juridice contraveniente, proprietari sau deţinători cu orice titlu ai autovehiculului.

           (2) Ocuparea locurilor de parcare din zona de aplicare a sistemului de taxare cu diferite obiecte este interzisă, obiectele vor fi ridicate de îndată.

Art.16. – (1) Faptele prevăzute la art.15 alin.(1) se sancţionează cu amendă contravențională cuprinsă între 300 – 600 lei, precum şi cu măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculului conform Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Bistriţa.

           (2) Faptele prevăzute la art.15 alin.(2) se sancţionează cu amendă contravențională cuprinsă între 600 – 1200 lei.

Art.17. – Constatarea contravenţiei stabilite prin prezentul regulament şi întocmirea procesului-verbal al contravenţiei, se face de către polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției locale a municipiului Bistriţa.

Art.18. – Sancțiunilor contravenționale acordate în temeiul prezentului regulament li se aplică prevederile Ordonanței Guvernului nr.2/2001, cu modificările și completările ulterioare. Sumele provenite din încasarea amenzilor se fac venit la bugetul local al municipiului Bistrița.

 CAP.VII. DISPOZIŢII FINALE

Art.19. – Primăria municipiului Bistriţa, prin Direcţia de Infrastructură și Servicii Bistrița, va proceda la întreţinerea şi curăţarea parcărilor cu plată din municipiul Bistriţa, atât pe perioada verii cât şi a iernii.

Art.20. – Primăria municipiului Bistriţa nu răspunde de securitatea autovehiculelor şi a bunurilor aflate în acestea în perimetrul de taxare.

Art.21. – Autovehiculelor abandonate în parcările cu plată li se vor aplica sancţiunile prevăzute de actele normative în vigoare aplicabile.

Art.22. – (1) Prevederile prezentului Regulament se aplică şi autovehiculelor destinate aprovizionării, transportului de marfă a căror greutate maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 to, precum si serviciului de taximetrie.

                    (2) Taximetrele sunt exceptate de la plata taxei de staţionare numai în limita staţiilor de taxi aprobate prin hotărâri ale Consiliului local.

              

PROPUNERI PARCĂRI CU PLATĂ

NR. CRT. DENUMIREA ZONEI PARCĂRII NR. LOCURI OBSERVAŢII
Piaţa Centrală 131  
Str. Nicolae Titulescu 62  
Str. George Coşbuc 41  
Str. Alexandru Vlahuță 9  
Str. Albert Berger 24  
Piața Mică 15  
Str. Constantin Dobrogeanu Gherea 14  
Str. Mihail Kogălniceanu 31  
Str. Dogarilor 33  
Str. Lupeni 59  
Str. Mihai Eminescu (cuprisă între străzile Gh. Șincai și Lupeni) 9  
Piaţa Mihai Eminescu – în fata ING 36
Piaţa Petru Rareş (vis-a-vis de Hotel Coroana) 15
Str. 1 Decembrie (Serviciul Paşapoarte – staţia autobus) 26
1 Decembrie (Restaurant Rapsodia) 24
Piaţa Unirii 23
Str. Liviu Rebreanu – în față/lateral complexului Domus 45
Str. Bistricioarei  – înspre fostul PT 28
B-dul Decebal nr.40-44 (în faţa Complexului Hermes) 33
B-dul Decebal nr.46 (în faţa centrelor comerciale) 11
B-dul Decebal nr.27 (în faţa halei Decebal) 5
Str. Cuza Vodă (în faţa pieţei Decebal şi a Hotelului Decebal) 32
Str. Arţarilor 76
Str. Ursului 49
Str. Crinilor 41
Calea Moldovei – în zona pieţei 21
Str. Alexandru Odobescu 48
Str. Ion Ratiu 35
Str. Alba Iulia 89
B-dul Republicii 117
B-dul Decebal (în faţa Centrului Cultural „Dacia”) 13
Str. Gării (în faţa magazinului Francesca) 6
Str. Zimbrului 57
Str. Lalelelor 25
TOTAL 1283

                         

                                                             

              

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa