Legea care reglementează funcționarea punctelor gastronomice, a trecut de Senat. Ce aduce nou proiectul co-inițiat de deputatul Diana Morar

Picture of Redactat de admin

Redactat de admin

Un proiect de lege care intenționează să reglementeze sub toate aspectele funcționarea mini-restaurantelor de la sate, așa cum sunt cunoscute punctele gastronomice locale, a trecut recent de Senat și urmează să fie supus dezbaterii în Camera Deputaților. Propunerea, care i-a avut în principal ca inițiatori pe liberali, printre care și pe deputatul de Bistrița-Năsăud, Diana Morar are la bază rezultatul unor consultări cu numeroase asociații de producători și instituții pentru găsirea celui mai adecvat cadru de funcționare pentru astfel de puncte gastronomice locale și valorificarea experienței cu primele astfel de bucatarii rurale turistice.

”În fiecare sat, comună sau oraș din România există oameni recunoscuți pentru mâncarea bună pe care o fac, pentru produsele de calitate și 100% naturale dar pentru care înființarea unei firme sau deschiderea unui restaurant ar însemna un efort mult prea mare.
După ce această propunere a PNL va deveni lege, aceștia vor putea să transforme munca lor în bani, cu eforturi minime și în deplină legalitate” a scris într-o postare pe facebook deputatul Diana Morar cu referire la acest proiect.

Bistrița-Năsăud este unul dintre cele 5 județe în care au prins contur și funcționează mai multe astfel de puncte gastronomice locale : ”Și în județul nostru avem bistrițeni minunați, pentru care această propunere poate însemna șansa transformării unei pasiuni, de multe ori transmisă din generație în generație, într-o mică afacere care să le asigure un trai decent și un venit stabil, fără investiții suplimentare și fără controale” a precizat Diana Morar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa